دیپلماسی اقتصادی توسعه روابط با همسایگان را به دنبال دارد

سرپرست سازمان منطقه آزاد اروند گفت: با افزایش دیپلماسی اقتصادی می‌توانیم روابط با کشورهای همسایه را توسعه دهیم که این موضوع رونق برای مناطق آزاد را هم به دنبال دارد.

به گزارش اگزیم نیوز، حسین گروسی در نشست خبری آغاز هفته دولت با بیان اینکه دیپلماسی تنها نباید سیاسی باشد، تصریح کرد: برای بهبود معیشت مردم نیاز به دیپلماسی اقتصادی به ویژه با کشورهای همسایه داریم.

وی افزود: ایجاد مناطق آزاد مشترک به ویژه در کنار اروند و جنوب عراق می تواند گسترش روابط و بهبود شرایط اقتصادی در پیرامون ایران را فراهم کند.

گروسی مناطق آزاد فرصتی برای کشور توصیف و اضافه کرد: اجرای کامل قانون چگونگی اداره مناطق آزاد می تواند مشکلات و موانع موجود را رفع می شود.

وی با بیان اینکه مناطق آزاد فعال از نقاط محروم مرزی هستند، خاطرنشان کرد: محدوده های جدیدی که مصوبه تشخیص مصلحت نظام را کسب کردند نیز در پیرامون کشور قرار دارند.

سرپرست منطقه آزاد اروند با بیان اینکه توسعه کشورها باید از پیرامون آغاز شود، گفت: در ایران این روند برخلاف سایر نقاط دنیا بوده به این معنا که توسعه از پایتخت شروع شده و مرزها رها شده اند که این موضوع موجبات مهاجرت از این مناطق را افزایش داده است.

به گفته وی، می توانیم با بهبود وضعیت و ایجاد رونق در مناطق آزاد شرایط مهاجرت معکوس را فراهم کنیم.

سرپرست سازمان منطقه آزاد اروند گفت: به دلیل برخی حواشی غیرحقیقی مانند فرار مالیاتی، رانت و قاچاق محدودیت هایی برای این مناطق ایجاد شده در حالی که این محدوده ها می تواند توسعه از پیرامون به مرکز را محقق کنند و امید داریم که در دولت جدید بهبود در شرایط ایجاد شود.

وی با بیان اینکه در منطقه آزاد اروند پتانسیل بسیاری برای فعالیت های اقتصادی وجود دارد، تاکید کرد: حمل و نقل ترکیبی شامل فرودگاه، بندر، ریل و جاده، همجواری با جنوب عراق که هفت میلیون نفر جمعیت بصره، ناصریه و العماره را دارد، فرصت بسیاری خوبی برای توسعه این منطقه ایجاد کرده است.

سرپرست سازمان منطقه آزاد اروند با بیان اینکه برنامه عملیاتی در پنج محور آماده اجرا داریم، اظهار داشت: نخست فراهم کردن توریسم سلامت که بتواند مرکز نیازهای بهداشتی و جراحی های مسافران خارج به ویژه عراق را فراهم کند. مجهز کردن چهار بیمارستان و یک کلینیک جراحی فوریتی از جمله اقدامات انجام شده در این راستاست.

وی راهبرد دیگر را ایجاد دانشگاه پزشکی دانست و گفت: پیش از این دانشکده پزشکی در منطقه آزاد اروند داشتیم که با ارتقا آن از سوم خردادماه امسال می توانیم دانشجویان کشورهای همسایه از جمله عراق، ترکیه و هند را جذب کنیم.

گروسی با بیان اینکه زیرساخت های لجستیک و ترانزیتی از دیگر برنامه های عملیاتی در منطقه آزاد اروند است، ادامه داد: اروند به لحاظ جغرافیایی به بصره و بعد به اروپا و مدیترانه متصل می شود و می تواند نقش ترانزیتی مناسبی برای کشور ایجاد کند. این در حالی است که در حال حاضر کشورهای دیگر با قیمت بیشتر این کار را انجام می دهند.

وی افزود: همچنین وجود ۹ هزار و ۲۰۰ هکتار زمین پتانسیل مناسبی برای ایجاد شهرک صنعتی، احداث سردخانه و انبارهای و سرمایه گذاری محسوب می‌شود.

سرپرست منطقه آزاد اروند فرودگاه را راهکاری برای افزایش گردشگر دانست و اظهار داشت: این محدوده می تواند نیازهای پروازی مسافران جنوب عراق را بر طرف کند و چندین پرواز خارجی در روز را در دستور کار قرار دهد.

وی آخرین برنامه عملیاتی را تجارت معرفی و تصریح کرد: این منطقه می تواند مسیر واردات نیازهای کارخانه های خودروسازی و قطعات و تجهیزات آنجا باشد و از مسیر ریلی به کارخانه های مربوطه برساند.

گروسی با اشاره به رفع مشکل ثبت سفارش کالاها در مناطق آزاد، تصریح کرد: این روند موجب رشد ۴۴ درصدی درآمدهای تجاری در ماه های نخست سال جاری شده است و هزینه ها را به یک سوم کاهش داده است.

سرپرست منطقه آزاد اروند درباره وضعیت لایروبی اروند رود و همکاری در این زمینه با کشور عراق خاطرنشان کرد: عراقی‌ها تمایلی به همکاری در لایروبی ندارند زیرا این کشور در حال ساخت بندری در دهانه خلیج فارس است که نیازش را برطرف می کند.

وی افزود: ایران برای لایروبی رود اروند تاکنون ۲۰ کشتی مغروقه را خارج کرده و نیاز به خروج ٣٩ کشتی مغروقه دیگر دارد که شامل شناورهای بزرگ می شود.

به گفته گروسی، خارج کردن این مغروقه ها اعتباری بالغ بر یک هزار میلیارد تومانی نیاز دارد که قرار است تا پایان شهریور نیز خاتمه یابد.

وی درباره آخرین وضعیت پروژه اتصال ریلی به بصره نیز گفت: در خرداد ماه ۴٠ هکتار زمین به شرکت ریلی فدک تحویل شد تا با آورده ۱۰۰ میلیون یورویی خود در مدت ٢ سال ٢٧ کیلومتر خط آهن اتصال به بصره را تحویل دهد.

ایران اکنون دارای مناطق آزاد تجاری-صنعتی کیش، قشم، چابهار، ارس، انزلی، اروند و ماکو است و طی ماه های گذشته تشکیل هفت منطقه آزاد و ۱۳ منطقه ویژه اقتصادی جدید نیز تصویب شد و در دستور کار دولت قرار گرفت.

کد خبر 45770

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 9 =